BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
11.12.2008

Първи виенски благотворителен бал във Варна

На 29-ти ноември в петзвездния хотел Адмирал се проведе благотворителен виенски бал, на който присъства бизнес-елита на Варна.


Балът се организира от Лайънс Клуб Варна, дегустационното меню е подготвено от шеф-готвач Велин Великов от „Гранд Мусала Палас”, вината са подбрани от Сомелиера на България за последните две години Любомир Стоянов, балните танци водят Герман Тепавичаров и Стела Куконова  - 5-ти в света на конкурса по виенски валс във Виена.

 

            Целта на благотворителния бал бе събиране на средства и закупуване на апарат за диагностика на ретинопатия при недоносени бебета.

 

            Ретинопатията на недоносеното (ROP) е една от най- честите причини за детска слепота в света, а в страните със среден доход от Източна Европа и Латинска Америка представлява над 50% от детската слепота и е водеща причина. Тази слепота се счита за предотвратима в голяма част от случаите ако се открие и лекува навреме. Поради деликатното състояние на недоносените бебета лечението трябва да се извърши в неонатологичното отделение, което изисква наличие на апаратура на място в Очна болница Варна. Световно-признат за най-добър е Cryostar cryosurgical system 1500 III с Schulenberg ROP probe

 

Снимки от бала можете да разгледате тук:

 

http://www.lionsvarna.org/gallery/

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.