BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
25.03.2009

Лайънс Клуб Варна дари апаратура за офталмологичен преглед на недоносени бебета
Лайънс Клуб Варна дари на Очна клиника – Варна апаратура за офталмологичен преглед на недоносени бебета, която по волята на дарителя и със съгласието на получателя на дарението беше инсталирана и предоставена за ползване на неонатологичното отделение на Акушеро-гинекологичната болница – гр.Варна и ще се ползва от специалистите – детски офталмолози на място. Стойността на дарението е 30000 лв. Сумата бе събрана по време на организираните от Лайънс клуба Лятно благотворително парти и Коледния виенски бал през 2008 година. Дарението беше официално връчено на ръководството на лечебното заведение на специална церемония във вторник (24.03.2009 ) от 13 часа, която се състоя в неонатологичното отделение на АГ-болница – Варна в присъствието на специалисти от двете болници.

Ретинопатията на недоносеното (ROP) е една от най- честите причини за детска слепота в света, а в страните със среден доход от Източна Европа и Латинска Америка представлява над 50% от детската слепота и е водеща причина. Тази слепота се счита за предотвратима в голяма част от случаите ако се открие и лекува навреме. Поради деликатното състояние на недоносените бебета лечението трябва да се извършва на място, което изисква дарената с тази цел апаратура на Очна болница- Варна да бъде позиционирана в неонатологичното отделение на АГ – болница – гр.Варна . Световно-признат за един от най-добрите е Cryostar cryosurgical system 1500 III с Schulenberg ROP probe, който беше доставен по поръчка на Лайънс клуб –Варна.

Медиите за събитието:

24 часа, 25 Март 2009г.

news.vestnik24.com

в. Черно море, 25 Март 2009г.

more.info.bg

www.dariknews.bg

www.dariknews.bg

www.dariknews.bg

www.dariknews.bg

www.dariknews.bg

www.dnesplus.bg

www.dnesplus.bg

news.varna24.bg

news.varna24.bg

www.moreto.net

в. Народно дело

www.radiovarna.com

varna.dir.bg

www.varnacity.info

www.vlastta.com

в. Труд, 25 Март 2009г.

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.