BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
21.10.2009

Лайънс клуб Варна и Лайънс клуб Лимасол подписаха протокол за побратимяване
На 03.10.2009г., в тържествена обстановка, между Лайънс клуб Варна и Лайънс клуб Лимасол, Кипър, се подписа протокол за побратимяване и обединяване усилията на двата клуба за изпълнение целите на Лайънс движението – ефективно служене в името на щастието на хората, за просперитета на народите, за демокрацията, за мира и културата. Двата клуба, чрез президентите си Мариана Григорова и Стелиос Стилианидис, поеха ангажименти за осъществяване на съвместни проекти за безкористна служба и благотворителност в полза на хората в неравностойно социално положение.

Поздравление към лъвовете от Варна и Лимасол отправиха Дистрикт управителя за България, г-жа Пепка Русинова и първият Дистрикт управител арх. Цвети Русинов, Приветствие от Дистрикт 117В Гърция – Кипър бе поднесено от бившият дистрикт управител г-н Маринос Лоизидис.

Съвместното дело на Лайънс клубовете беше благословено от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който се обърна към гостите от Кипър на гръцки език. Събитието беше уважено от зам. областния управител на Варненска област г-н Николай Няголов.

Клубовете получиха сециална подкрепа от кмета на общината г-н Кирил Йорданов, който поздрави благородните начинания на двата клуба и им връчи знак на община Варна. Г-н Йорданов зарадва присътващите с новина за предстоящ ремонт на сградата за Детския очен Лайън център в гр.Варна на бул.“Осми Приморски полк” № 67а, която е в много лошо състояние, както и за предстоящо съседството с Българо-италиански културно-информационен център във Варна, който ще бъде организиран в резултат на постиганта догореност между Кмета г-н Кирил Йпрданов и Министър председателя на Република Италия Силвио Берлусконе.

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.