BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
29.04.2010

Успешно стартира лайънс културен обмен между Варна и Истанбул
Ако за ЛК „Варна” 2009 бе годината на сключване на международни спогодби за сътрудничество, то 2010 започна със силния старт на успешен международен културен проект. Избора на Истанбул за „Културна столица на Европа” за 2010 и кандидатурата на Варна за 2019 г. станаха повод лайънс клубовете „Варна” и ”Кадебостан Сахил” да подготвят поредица от съвместни културни проекти с благотворителен акцент. Предложението на ЛК „Варна” двата клуба да спонсорират гостуващи пленери за млади художници от своите градове ще бъде осъществено през есента на 2010, а днес споделяме радостта си от успешния пролетен проект на двата клуба, иницииран от нашите партньори. По покана на ЛК „Кадебостан Сахил” българското сопрано Даниела Димова от Варна и турският тенор Бюлент Кюлекчи от Истанбул изнесоха на 19 април от 20.00 ч. специален оперен концерт на сцената на Културния център в кметство „Кадъкьой”, Истанбул. Двамата изпълниха известни оперни арии и дуети в съпровод на пианистите Жанета Бенун и Нурсер Уган. Професионализмът и личният чар на Даниела Димова плени препълнената концертна зала. Публиката отговори с възторжени аплодисменти. Турската преса изобилства от суперлативи за очарователната българска прима.

От турска страна проекта бе ръководен лично от г-жа Несибе Мюсевитоглу, Ръководител „Доброволци” в община Кадъкьой, член на борда на „Лайънс Дистрикт 118” и председател за Култура и изкуство. За ЛК „Варна” бе изключително удоволствие да бъде част от този успешен проект. Професионализмът на г-жа Мюсевитоглу ни прави оптимисти за едно дълготрайно сътрудничество между двата клуба. ЛК „Варна” благодари и на директорката на опера Варна, г-жа Даниела Димова, за чудесното представяне на Истанбулска сцена. Варна даде една успешна заявка за своята кандидатура за Европейска столица през 2019, а българските и турските лъвове отвориха една нова благотворителна страница в историята на лайънс движението.

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.