BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
26.04.2011

График на безплатен скрийниг в детските ясли във Варна
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Лайънс клуб - Варна, съвместно с Дирекция “Здравеопазване” на Oбщина Варна и Специализираната болница по очни болести за активно лечение – Варна, организира безплатен очен скрининг на деца, посещаващи детски заведения в града и областта. Скринингът се извършва с апарат Plusoptix SO9, представляващ камера подобна на играчка, която за секунди и от разстояние открива вероятни очни проблеми при децата. Прегледът с тази апаратурата, която се използва при скрининга, не причинява странични ефекти. Методът е неинвазивен, не травмира емоционално децата и се възприема като игра. Тестът се извършва от медицинско лице.

Специалистите по очни болести от СБОБАЛ - Варна съветват, децата, при които апаратът отчита отклонение от нормата, задължително да бъдат прегледани от лекар. Тестът с апарата не заменя класическия преглед. Той има за цел да открие бързо и безболезнено скрити очни заболявания, за да могат те да бъдат лекувани своевременно. Офталмолозите напомнят, че първите години от живота на детето са критични за развитието на зрението му. Вероятността децата с положителен резултат от теста да нямат очни проблeми е 90%.

Информацията от скрининга е конфиденциална. Единствено родителите на дете включено в програмата ще разполагат с резултатите от индивидуалния тест. След приключване на скрининг акцията апаратът ще бъде на разположение за безплатно ползване в детския Лайънс очен център разположен в непосредствена близост до сградата на Община Варна.

Списък на детските ясли

Безплатен скрийниг в детските

Тук ще публикуваме снимки от скрийнинга

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.