BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
28.11.2011

Национален конкурс за детска рисунка „Плакат на мира”
Лайънс клуб – Варна бе домакин на Националния конкурс за детска рисунка „Плакат на мира” с тема за 2012 година – „Децата познават мира“. Това артсъстезание се организира ежегодно от 23 години насам от Лайънс Интернешънъл, но за първи път България участва чрез национален конкурс в него. В конкурса се включват над 350 000 деца от цял свят. Награждаването на участвалите над 200 малки художници от България, включили се в конкурса, се състоя на 26 ноември 2011 г. в Артсалона на Радио Варна. Присъдени бяха следните награди:

Голяма награда: Николай Владиславов Георгиев /11 год./ – гр.Ловеч

1-ва награда: Татяна Пантелеева Стоянова /11 год./ – гр.Ловеч

2-ра награда: Диана Иванова Захариева /12 год./ - гр.Видин

3-ра награда: Албена Валентинова Атева /12 год./ - гр.Летницa

Специални награди на ФИЛ Рекламна агенция:

- Елизабета Павлова Белова /12 год./ - гр. Варна
- Гергана Янева Янева /12 год./ - гр. Долни Чифлик

Рисунката на 11-годишния Николай Георгиев от Ловеч ще представи България в Международния конкурс „Плакат на мира”, чийто домакин по традиция е централата на Лайънс Интернешънъл в САЩ.

Конкурсът „Плакат на мира” има правила, които са валидни за всички организиращи го клубове на Лайънс, като в него могат да участват само деца на възраст от 11 до 13 години. Оценяват се по три общоприети за всички страни критерии – оригиналност, въобръжение и способност да се изрази с художествени средства темата.

Журито, оценяващо рисунките на националния конкурс, бе с председател художника Петьо Маринов и членове - художниците Йордан Вашев, Боян Янев, Краси Бербенков, галериста Валери Пощаров и от страна на Лайънс Дистрикт 130-България участваха Захар Марогло - Дистрикт управител и Георги Филипов - Паст президент на Лайънс Клуб Варна.

Бихме желали да благодарим на всички участници в конкурса, на техните арт-ръководители, както и на всички подкрепили инициативата – БНР-Радио Варна, Капитол кетъринг, ВИ „Варна“.

www.lionsvarna.org

Галерия

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.