BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
18.04.2012

Международна Асоциация на Лайънс Клубовете - Дистрикт 130 България КОНКУРС „ПЛАКАТ НА МИРА” 2011-2012
На 30.03.2012г. Асоциацията на Лайънс клубовете в България чества Деня на Лайънс в ООН, който е ежегоден международен празник с признание за приноса на Lions Clubs International за създаването на ООН и осъществяването на хуманитарните програми на ЮНЕСКО, УНИЦЕФ, ПРООН, СЗО.

Вече 23 години Lions International организира международния конкурс „Плакат на мира”. Годишно в него участват около 300 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни. Идеята на създателите и организаторите на конкурса е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света. КРИТЕРИИ: Oригиналност, въображение и способност да се изрази темата с художествени средства. Тази година Дистрикт 130 излъчи победител след проведен за пръв път общонационален конкурс, организиран от ЛК Варна с помощ предоставена от младежите на Лео Клуб Варна IV ЕГ. На 26 ноември 2011 в сградата на Радио Варна, където бяха изложени рисунките-участнички в конкурса, Дистрикт управителят Захар Марогло награди победителите. Голямата награда и привилегията да представлява България в международния конкурс в централата на Лайънс Интернешънъл в САЩ беше присъдена на Николай Георгиев /11 год./ от гр.Ловеч. 7-членното жури от професионалисти и представители на Дистрикт 130 - България присъди и още три награди: I-ва награда на Татяна Стоянова /11 год./ от гр.Ловеч, II-ра награда на Диана Захариева /12 год./ от гр.Видин, и III-та награда на Албена Атева /12 год./ от гр.Летницa.

Кулминация в честванията тази година бяха две паралелни изложби. Първата беше организираната от Лайънс Клуб Варна изложба на част от детските рисунки от конкурса в Клуба на народния представител в сградата на Парламента на площад ”Народно събрание” 2. Изложбата беше осъществена с благородната подкрепа на Председателя на Парламентарната комисия по култура, гражданско общество и медии при 41-вото НС, г-жа Даниела Петрова, която официално откри събитието. Присъстваха народни представители, ДУ Захар Марогло, Първият заместник ДУ Екатерина Игнатова, Лайънс членове от цялата страна и медии.

Друга част от рисунките бяха изложени във фоайето на Рейнбоу Плаза, където се проведе тазгодишното честване на Деня на Лайънс в ООН. Тук събитието бе почетено от г-н Ханс Петер-Фишер, Представител на Лайънс Клубс Интернешънъл и Координатор за Източна Европа; г-жа Таня Радочай, Представител на ООН и Ръководител на УНИЦЕФ за България; Н.Пр. посланикът на Кралство дания в България г-н Коре Янсон и неговата съпруга, Представител на Председателството на ЕС; г-н Ричард Дамстра, Представител на Посолството на САЩ в България и Аташе по културните въпроси, и от всички членове на Лайънс клубовете в страната, пристигнали за организираното от Дистрикт 130-България честване. Беше организирана благотворителна разпродажба на календари с рисунките-победители и на творби-участнички в конкурса.

На 1 февруари 2012г. Лайънс Интернешънъл обяви победителя в Международния конкурс тази година: 13-годишната филипинка Trisha Co Reyes. Тя получи наградата си в размер на $5000 в Деня на Лайънс в Организацията на обединените нации. Подробна информация за условията на конкурса, включително всички отличени творби в националния кръг, са публикувани в интернет сайта на Лайънс клуб Варна - www.lionsvarna.org, а победителите на международно ниво и рисунките им са публикувани на http://www.lionsclubs.org/EN/our-work/youth-programs/peace-poster-contest/peace-poster-contest-finalists.php

Ръководството на Дистрикт 130 е взело решение да популяризира и да превърне в традиция ежегодното провеждане на конкурса „Плакат за мир”.

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.