BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
14.10.2012

Съвместен проект на зона
В зона "Черно море" откриваме новата Лайънс година,2012-2013 с общ информационно-дарителски проект. Ще отбележим Международния денна белия бастун - 15 октомври, с едновременно раздаване на листовки в четиритеграда на зоната - Варна, Добрич, Разград и Силистра. Информационната кампанияза историята и функциите на белия бастун стартира в понеделник в 11ч.Доброволци от лайънс клубовете и местни партньорски организации ще раздаватлистовки с основни правила, които трябва да спазваме при комуникация и оказванена помощ на незрящи хора. Дипляните са изработени от Асоциацията на Лайънсклубовете в България – дистрикт 130, Зона „Черно море”. Партньори в зоналнияпроект на Лайънс клуба в Добрич са ХобиСклуб и Младежката организация на Българския червен кръст. В Деня на белия бастун пред чешмата на Лайънс, вцентъра на Добрич, доброволци от БМЧК ще раздават листовки. На членове на ХобисЛайънс ще подари нови бели бастуни. Всички желаещи ще могат да се поставят закратко на мястото на незрящите си съграждани – с плътна превръзка на очите,ориентирайки се с белия бастун. Деца от Младежкия дом ще допринесат за добротонастроение с музикално артистична програма.

Във Варна двата лайънс клуба - Варна и Академика Варна сиподелиха активните зони в града и в училищата. В 11ч лайънс и лео доброволци щераздават листовки. В следобедните часове на деня по време на Спортния празникпо повод Международния ден на белия бастун на училището за незрящи деца вкв.Аспарухово, Лайънс клуб Варна ще подари бели бастуни на абитуриентите научилището

Лайънс клубовете в Силистра и Разград също подготвят активнаинформационна кампания и бели бастуни за членове на социални заведения

Зоната благодари

- на президентите на клубовете от зоната за активното съдействиев организацията на зоналния проект
- на лайън Силвия Балтаджиева, ЛК Варна за вдъхновението, текстана листовката, концепцията и координацията на проекта
- на лайън Георги Филипов, ЛК Варна за бързата реакция приподготовка и отпечатване на листовките и дареният дизайн, който е шарен ивесел, защото по думите на Жоро и без това времето навън се развали, и без товахората /особено с увреждания/ нямат много поводи за усмивки, та нека поне тазилистовка им придаде малко свежест в ежедневието.

Ванко Иванов,
Председател зона „Черно море”

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.