BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
22.10.2013

Лайънс събитията от Международния ден на белия бастун
15 октомври, Международният ден на белия бастун, бе наситен със събития за ЛК Варна. Денят започна с пресконференция: бе открита Лайънс годината за скрининг центъра на клуба. На медиите бяха представени ръководителите на трите скринингови програми: д-р Светла Николова – очен скрининг, доц. д-р Марио Милков – слухов скрининг и доц. д-р Димитър Райков – скрининг на гръбначните изкривявания. В обявения график на центъра ще се провежда регулярният очен скрининг, а за останалите ще се правят предварителни записвания за указани допълнително от специалистите дни.

В обедните часове в басейн „Делфини“, съвместно с ЛК Варна-Академика и съдействието на кмета на Община Младост г-н Христо Христов, организирахме плувно състезание за незрящи. В състезанието се включиха участници от всички възрасти. На състезание, като на състезание!
Имаше купи , медали и подаръци за всички участници.

В късния следобед в СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. Д-р Иван Шишманов“ Президентът на клуба за мандат 2013-2014 г-жа Силвия Балтаджиева и Председателят на зона Черно море г-жа Наталия Христофорова дариха от името на ЛК Варна бели бастуни на всички деца от училището, които имаха нужда от тях. Пожеланията за мобилност, самостоятелност и самочувствие съпътстваха всяко индивидуално дарение. Последва традиционната почерпка, а децата за минути превърнаха актовата зала в парти център, връзвайки балоните на красиви огромни цветя.

Един изпълнен с Лайънс събития ден остави след себе си разширената скринингова програма на Лайънс скрининг центъра и прекрасните спомени за усмихнати лица от плувното състезание и дарението в училището.  


Снимки от деня > тук

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.