BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
13.11.2013

13 ноември 2013 Международен ден на слепите хора
За лайънс мандат 2013-2014 ЛК Варна е партньор на Съюза на слепите по европейски проект за интеграцията на хората със зрителни увреждания.

В международния ден на слепите, Президентът на ЛК Варна се срещна с Председателят на Регионалната организация на Съюза на слепите, Варна. В непринудена атмосфера те  обсъдиха нуждите на хората със зрителни увреждания. Г-н Андонов сподели, че само в регион Варна членовете на съюза надвишават 900 души, около 600 от които жени, а близо 60 от всички са на младежка възраст. Повечето са обезсърчени от липсата на работа или на някакъв социален ангажимент. Сградата, в която се помещава съюза, по известна като Културен дом на слепите, се нуждае от основен ремонт на покрива. Подготвената от лайънс клуба почерпка вля искрица радост в празничния ден.

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.