BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
07.04.2014

Стартира безплатен очен скрининг в детските ясли във Варна
Лайънс клуб Варна, под патронажа на д-р Лидия Маринова, Заместник-кмет Здравеопазване, Oбщина Варна, организира масов БЕЗПЛАТЕН очен скрининг на деца, посещаващи детски заведения в града и областта. Скринингът се извършва с апарат PlusoptiX S Vision Screener, който представлява камера подобна на играчка и за секунди и от разстояние отграничава децата с вероятни офталмологични проблеми, не изисква реакция от пациента и не причинява странични ефекти. Методът е неинвазивен, не травмира емоционално децата и напомня по-скоро игра.

Тестът се извършва от обучен за работа със скенера оператор и не заменя класическия преглед. Той има за цел да открие бързо и безболезнено скрити очни заболявания, за да могат те да бъдат лекувани навреме. Специалистите по очни болести напомнят, че първите години от живота на детето са критични за развитието на зрението му. Те съветват, децата, при които апаратът отчита отклонение от нормата, задължително да бъдат прегледани от офталмолог. В тези случаи родителите ще получат разпечатка с резултати от изследването. Информацията от скрининга е конфиденциална.

Извън акцията апаратът е на разположение за безплатно ползване в детския Лайънс скрининг център разположен в безвъзмездно предоставено от община Варна помещение на адрес: Бул."8-ми Приморски полк" 67A. В Лайънс центъра в определени дни се провеждат безплатно слухов скрининг и скрининг на гръбначни изкривявания. Записвания се приемат на тел.: 0885050750.

 

Лайънс история:

Лайънс клуб Варна е част от Световното Лайънс движение. Най-голямата световна благотворителна ​организация е основана през 1917 година в Чикаго. В момента има над 1 350 000 члена в 207 държави с обособени 46 000 клуба.

Лайънс е в България от 1992, а Лайънс клуб Варна е чартиран 1999 година.

Основава проектите си на доброволен труд, лични средства, дарителски кампании.

През 2014-та Лайънс клуб Варна чества 15 години от старта на своето СЛУЖЕНЕ в полза на обществото и за развитие на местната общност.

 

Лекарите съветват:

Профилактиката е най-евтиния начин на грижа за здравето.

Периода на разтеж е свързан с динамични промени. Навременното разкриване на здравен проблем, дава реален шанс за пълно отстраняване или поставянето му под контрол. Редовния скрининг улеснява родителите в стремежа има за отглеждане на здраво дете. Дори и видимо здравите деца, трябва да бъдат проследявани на всеки 6 месеца или поне веднъж годишно.

 

 

 

 

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.