BG | EN2013-2014, ЛК Варна е "Клуб на годината" в Дистрикт 130 България

Лайънс Клуб Варна е основан през 1999 година, когато Лайънс движението в България беше в началото си. Заедно с другите приятелски клубове ние работим усилено в публичното пространство за разясняване ролята на безкористната благотворителност. В следствие своята дейност и реални резултати, Лайънс Клуб Варна придоби своето признание и уважение в обществото.


Клуб номер: 061941

  listen Lions March

novina
 
02.12.2016

Дарена от LC Varna апаратура на АГ болница Варна
На 02.12.2016 г Лайънс Клуб Варна дари на "СБАГАЛ проф. д-р. Д. Стаматов - Варна" апаратура за диагностика, а именно ФЕТАЛЕН МОНИТОР, който дава възможност за по-прецизно отчитане на сърдечната честота на плода, както и АСПИРАТОР ЗА НОВОРОДЕНО, който е изключително необходим апарат за целите на родилна зала относно обгрижването на новородените доносени и недоносени деца. При дете родено в състояние на депресия, в родилната зала се извършват съживителни мероприятия, наречени първична реанимация, за което е необходим този апарат.

Сумата за закупуването на апаратурата бе набрана по време на традиционния зимен благотворителен бал на Лайънс Клуб Варна. Това не е първо дарение към болницата. През 2009 г. на неонатологичното отделение бе дарена апаратура за офталмологичен преглед на недоносени бебета за установяване на ретинопатия на стойност 30 000 лв.

 
       
 

Ако искате да помогнете на всички деца с проблеми със зрението, може свържете се с нас! lions@lionsvarna.org


 


Powered by - IP Publishing Platform by FIL Ltd.